Business & Café

Falusias luxus az első kerületben? Vidéki prémium élelmiszerek a Nagymamától!

03 már 2016

Budán az I. kerületben működik a kicsi, de fantasztikus Nagymama Házi Boltja, ahol mindent be lehet szerezni a városban, ami a vidéki jólétet jelképezi. Aki Budapesten akarja felidézni a vidék ízeit, úgy érezheti végre hazatalált. Helyszíni beszámolónk következik, egy csodálatos budai csemegeboltból!

nagymama10.jpg

 

Történet

Napjainkban gyakran nem jut idő az egészséges, jó minőségű ételek beszerzésére és elfogyasztására. Ez lehetett Nagymamáink ételkölteményeinek titka is, akik pontosan azért tudtak felejthetetlen ízeket varázsolni, mert a szeretetük mellett ott volt az a hagyomány, amit még ők is nagyszüleiktől tanultak. A Nagymama házi boltja pontosan azt az életérzést próbálja elhozni a fővárosba, amit otthagytunk annak idején a nagyszüleinknél.

12804551_995866777157860_10539356_n.jpg

Forgács Judit, a Nagymama házi boltjának megálmodója és kivitelezője egy nagyon nyitott, és karakán üzletasszony. Ezt már akkor is sejtettük, mikor határozottan megírta egy hozzászólásban, hogy ő bizony minden egyes Business&Café cikket archivál, és könyvként összefűz. Mindezek után nem is volt kérdés, hogy személyesen is meg kell ismerkednünk, aminek az lett a vége, hogy a szerkesztőség pár tagja ellátogatott, hogy felfedezze a város szívében az éléskamrát. nagymama4.jpg

Kezdetek

Már a fogadtatás is mennyei volt! Ami szem-szájnak ingere, az ott termett egy kedves kis helységben, üdvözlő feliratokkal, csalogató egészséges ételekkel. A pozitív energia és kisugárzás végig jelen volt a közel 3 órás beszélgetésen. Ez alatt az idő alatt Judit, - amellett, hogy degeszre ettük magunkat a finom kóstolóval amivel várt bennünket - személyes és üzleti életéről is szívesen mesélt.

nagymama5.jpg

A Nagymama Házi boltja 2003-ban egy VIII. kerületi zöldséges pavilonként indult, majd néhány éven belül kemény munkával, odaadással és kitartással 2005-ben megszületett a közel 11 éve az I. kerületi Pauler utcában található bolt, ahol a friss zöldségkínálat mellett a vidék igazi házias ételeit kínálják a vásárolóknak!

nagymama9.jpg

Judit a kezdetek óta nagyon figyel a részletekre és az egészségre is! Elmondása szerint sok időbe telt, míg megtalálták azt a megbízható tanyát ahonnan prémium minőségű friss húsokat, tojásokat szállíthatnak a boltba. A minőség és frissesség garantált, hisz a Nagymama Házi Boltja csapata nem csak a minőségi áruk beszerzésére figyel nagy gondossággal, hanem a higiénikus és esztétikus tárolásra is. Rengeteg munkát igényel, de fontosnak tartja azt, hogy vásárlóinak a legigényesebb módon kínálja a termékeit.

Csak kemény munkával lehet minőséget produkálni!

Judit szerint a szerelem az éltető anyag, és csak akkor jut előre, ha kockázatot vállal! A boltban lévő feliratok is csak a boldogságról, az örömről és a szerelemről szólnak. Ez nem csak Juditon látszott, hanem a gondosan előkészített termékeken is, amiket szeretettel tálalnak.

nagymama7.jpg

Termékek

A termékek sokszínűsége elragadó. A felvágottaktól a sült húsokig, libamáj, tepertő, kolbászok, friss kenyerek sokasága tárul elénk mikor belépünk a boltba. Emellett friss zöldségek, paradicsom, papikra, hagyma, gyümölcsök és házilag készített, nagymamáinkra emlékeztetően házias, de csemegeüzlethez méltóan finom sütemények találhatók. Ha krémekre vágyunk, abból is találunk sokfélét, például: padlizsán krémet, parajos fetát, tormás csülköt, vargányát. A termékek színükben, ízükben, illatukban, állagukban mind merőben eltértnek attól, amiket nagyáruházakban találhatunk.

A jó minőségű áru csak 20%. A többi az, amit idevarázsolsz.

Filozófia

Nap, mint nap azon dolgoznak, hogy az emberek felismerjék, hogy az iparilag készült ételek sokszor minőségileg kifogásolhatóak. Ez azonban a profit reményében bizonyos cégeket nem foglalkoztat.

nagymama3.jpg

Egy jó vállalkozás akkor működhet igazán, ha a vásárló és a célközönség ösztönszerűen érzi, hogy ide még vissza kell térnie. 

nem a legügyesebb, legokosabb marad életben, hanem az, aki a legjobban tud alkalmazkodni a változáshoz

Ha otthoni ízekre vágysz, és szívet melengető helyszínre, akkor a Nagymama Házi Boltja szeretettel vár Téged!

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása