Business & Café

Egy hasznos alkalmazás: a Szép kártya

29 már 2016

A Szép-kártya gyorsan népszerű lett a munkavállalók körében, mert rengeteg klassz szolgáltatást lehet igénybe venni vele. Vendéglátás, szabadidő, szálláshely? Szép kártyával nem akadály!

szep_kartya.jpgMár tudjuk, hogy jövőre biztosan változni fog a cafeteria-rendszer, de idén még minden marad a régiben. Túl vagyunk a minden év elején szokásos nyilatkozatokon, mindenki eldönthette, milyen megoszlásban kívánja igénybe venni a számára a munkáltatója által biztosított cafeteria összegét.

Azonban van vele egy kis probléma: nagyon macerás követni, hol is tartunk az egyenlegünkkel. Igen, elvileg mindig kapunk egy kis cetlit miden használat után, de azt csak a legprecízebbek őrizgetik, a többség (ahogyan jelen sorok írója is) azonnal elhajítja. Időnként viszont rá kell nézni az egyenlegre, csak, hogy tudjuk, meddig nyújtózkodhatunk még a rajta a lévő összegből.

A szokásos módszer, vagyis a levelező rendszeren vagy a neten keresztül történő belépést nem kicsit bonyolítja  meg, hogy van egy jelszó, amelyet persze mindig elfelejtünk, ergo újat kell kérni, meg kell várni, amíg megkapjuk, aktiválás, stb. már a hajunkat tépjük az idegességtől, mire eljutunk odáig, hogy megtudjuk a bennünket érdeklő információt. Azonban ez a hajcihő egyszerűen elkerülhető, ha élünk az okostelefonunk adta előnyökkel. Ugyanis a Play áruházból ingyenesen letölthető a Szép kártya alkalmazás, melynek segítségével valóban egyetlen kattintással megnézhetjük, hogyan is áll az egyenlegünk.

Két rendkívül hasznos információval tud nekünk szolgálni ez a helyre kis alkalmazás (jelen sorok írójának OTP Bankos Szép Kártyája van, ezért erre a típusra vonatkozóan rendelkezik tapasztalatokkal):

szep_kartya_app.jpg

1. Megmutatja, hol tudjuk használni a Szép kártyát

Ezen belül két kategóriában kereshetünk az adatbázisban: a közelben (200 km, 1 km, 5 km távolságban), illetve az országban (városnév megadásával). Természetesen mindhárom alszámlára vonatkozóan külön-külön megtaláljuk az erre vonatkozó információkat.

Miért jó ez neked?

- kényelmes, mert ha be akarunk térni pl. egy étterembe, nem kell túl sokat bíbelődni a keresgéléssel, hogy előzetesen megtudjuk, lehet-e ott Szép kártyával fizetni

- biztonságos, mert elkerülhetjük azt a kényelmetlen szituációt, hogy a helyszínen szembesüljünk azzal, hogy nincs lehetőség a kártya használatára, pedig mi arról szerettünk volna költeni, nem pedig a bankkártyánkat vagy a pénztárcánkat akartuk apasztani a szolgáltatás árával.

szep_kartya_app2.jpg

2. Egyenleg, forgalom lekérdezés

Annyi a dolgod, hogy egyszer szépen bepötyögd a Szép kártyád számát, majd ügyesen rákattints a kártyaszám megjegyzése gombocskára, és soha többet nem kell elvégezned ezt a fárasztó műveletet.

Három darab számot kell megjegyezned mindössze, a kártyád utolsó 3 számjegyét, ez ugyanis a telekód, amit mindig kérni fog a rendszer belépésnél (egy-két alkalom után rögzül, ha mégsem, bármikor előkaphatod a kártyád és megnézheted azon). És ennyi, a lekérdezés gombra kattintva máris a szemed előtt sorakoznak az egyenlegre és a forgalomra vonatkozó információk, alszámlákra bontva.

Miért jó ez neked?

- egyszerű, hiszen egyszer kell csak beírnod a kártyaszámot, nem kell különféle jelszavakat megjegyezned, könnyen kezelhető a felület

- gyors, hiszen az okostelefon jó esetben mindig kézközelben van, bármikor lekérdezhető az egyenleg, időt spórolhatunk a számunkra szükséges információk megszerzése során

Nem világmegváltásra való ez a nem túl bonyolult alkalmazás, viszont a hétköznapjainkat meg tudja könnyíteni a maga praktikus módján. Egy kis gonddal máris kevesebb, igaz?

 

moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

barath_zsuzsa_200.pngBaráth Zsuzsanna
Okleveles közgazdász vagyok, 12 évig EU és hazai forrásból megvalósuló pályázatokat menedzseltem, idén átálltam a másik oldalra, jelenleg ellenőrzési feladatokat látok el. Grafomániában szenvedek, több blogot is írok, gasztronómia, film és kultúra tárgykörben.

süti beállítások módosítása