Business & Café

Európa 5 legboldogabb városa

26 ápr 2016

Melyik városban élnek a legboldogabb emberek 2016-ban? Mi a titkuk és miért pont ezeken az európai településeken élők a legelégedettebbek az életükkel? Lássuk az első 5 helyen szereplő várost!

reykjavik_1.jpg

5. Graz (Ausztria)

graz.jpg

Ausztria második legnépesebb, valamint az egyik legfontosabb egyetemvárosaként ismert Graz szerepel az ötödik helyen. Az UNESCO világörökségi helyszínei között is fellelhető és 2011-ben elnyerte a „Dizájn városa” címet is. Az itt élő emberek 64 %-a nagyon elégedett az életével, melyben biztosan szerepet játszik az is, hogy az elmúlt években egyedülálló fejlődést produkált a város, egyúttal a sokszínűség és a kreativitás központjává vált.

4. Zürich (Svájc)

zurich.jpg

Zürichben hasonlóképp elégedettek az emberek az életükkel, mint Grazban, így nem csak Svájc legnagyobb városaként és nemzetközi pénzügyi, valamint kereskedelmi központjaként ismerhetjük, hanem Európa egyik legboldogabb lakosságával is rendelkezik. Emellett a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek listáján előkelő helyet foglal el a zürichi műszaki egyetem, ahol számos Nobel-díjas is tanult.

3. Reykjavík (Izland)

reykjavik2.jpg

Az izlandi Reykjavík került a dobogó harmadik helyére, ahol a helyi lakosok 66 %-a nyilatkozott úgy, hogy rendkívül elégedett a jelenlegi élethelyzetével. A szigeten lévő egyetlen egy nagyvárosként funkcionáló Reykjavík a gyönyörű természeti adottságának köszönhetően kiváló terep az ott élők számára, akik biztonságos és csendes környezetben tölthetik a mindennapjaikat a világ legészakibb fővárosában.

2. Koppenhága (Dánia)

coppenhagen.jpg

A második helyen szerepel Koppenhága, Dánia fővárosa, ahol az emberek 67 %-a nagyon boldog és elégedett az életével, mindössze a lakosság 5 %-a elégedetlenkedik. A skandináv vidék legnépesebb városaként, illetve fontos kulturális, üzleti és tudományos központként van jelen az európai országok sorában. Kiemelendő, hogy több felmérés alapján a világ egyik legmagasabb életminőséget biztosító és legkörnyezetbarátabb városai közé sorolják.

1. Aalborg (Dánia)

aalborg.jpg

Úgy tűnik, Dánia kiemelkedő ország az európai térségben, hiszen a dobogó első helyét szintén egy dán város szerezte meg. Aalborg nem éppen világhírű, de egy világszínvonalú egyetemmel és gyönyörű vízparttal rendelkezik, az egyetemi életnek köszönhetően kifejezetten vonzó célpont a diákok számára, valamint kedvező földrajzi helyzete miatt ipari kikötőváros is. Az itt élő állampolgárok 72 %-a nagyon elégedett az életével, így ez Európa legboldogabb városa.moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

Kemenesi Éva

Forrás: http://uk.businessinsider.com/european-commission-data-european-cities-where-most-people-are-very-satisfied-with-their-lives-2016-2

Képek: 

Graz: http://www.creativitycosmos.com/wallpaper/graz-austria_w422.html

Zurich: http://wallpoper.com/wallpaper/zurich-switzerland-435912

Reykjavik: http://taxiserviceiceland.com/portfolio-view/reykjavik/

Reykjavík 2: http://taxiserviceiceland.com/portfolio-view/reykjavik/

Coppenhagen: http://blog.parkinn.com/copenhagen-city-guide-film-fans/

Aalborg: http://www.tour-smart.co.uk/destinations/denmark/denmark-aalborg/

süti beállítások módosítása