Business & Café

3 tipp, ami inspirálttá tesz!

26 júl 2016

Inspiráció, ihlet, sugallat vagy késztetés. Az összes nagy eredmény mögött megbúvó szikra. Hogyan érhetjük el, hogy inspirálttá váljunk?  

man-wearing-blue-blazer-on-business-meeting-picjumbo-com.jpg

Még mielőtt belevágnánk a kutatásba, tisztázzuk az inspiráció pontos fogalmát. A wikipedia definíciója szerint például:

Az inspiráció (sugallat, ihlet, késztetés), a lelki és szellemi tett egyik mozgatórugója, ami a kreativitással járó alkotókészség révén innovációt, azaz szakmai fejlesztést, vagy gyakorlatban is megvalósuló újításokat eredményez.

És ezzel el is érkeztünk a lényeghez. Az inspiráció önmagában nem ér semmit, mert az inspiráció egy folyamat kezdete. Ha megvan bennünk az indíttatás meg is kell tudnunk valósítani az ötletet. Ehhez kelleni fog némi kreativitás, de azzal már foglalkoztunk, most jöjjön az inspiráció elérése, vagy legalábbis ahogy mi csináljuk.

1. Összpontosíts!

Csak egyszerűen tartsd a gondolataidat a témán, amihez az ötletre lenne szükséged. Ez lehet egy meditatív jellegű elmélkedés, vagy egy csapatban végzett brainstorming.

A koncentrált tudattalanság állapota ez, amiben hagyod szabadon áramlani a gondolataidat, de bizonyos keretek között. Sokszor fogod érezni, hogy nem megy, de azért nem árt erőltetni a jó öreg elmét egy darabig. Közhely, de itt is működik: a kitartás meghozza jutalmát.

2. Pihenj!

woman-reading-a-book-picjumbo-com.jpg

Ha az összpontosítás nem hozta meg a várt eredményt, pihenésre lesz szükséged. Itt viszont az a nagyon fontos szabály lép életbe, hogy nem foglalkozhatsz az üggyel. Pont az előző cikkben említett hobbik segítenek majd, elérni a tökéletes pihenést.

3. Keress kalandot!

A határaink feszegetése, a kaland érzése, a szabadság, amit félelmeink legyőzése ad felemelő érzés. Kalandon pedig nem feltétlenül olyan "nagy" dolgokat kell érteni, mint egy világ körüli út. A kalandot tulajdonképpen külső impulzusként is említhetnénk.

Az alapelv, hogy az új ötlethez új benyomásokra lesz szükséged - ez pedig a lehetőségeidtől függően tényleg bármi lehet. Sétálj hazafelé egy új úton, csapj fel önkéntesnek külföldön, vagy sportolj valamit, hidd el az eredmény nem marad el!moremoremore.png

facebook_icon02.png Business & Café - Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

www.facebook.com/businessandcafe

süti beállítások módosítása