Business & Café

5 kabát az őszre, ami nem hiányozhat egy női ruhatárból sem

06 sze 2016

Szeretnél változatosan öltözködni a nyár végén is, de nem tudod, hogyan tedd? A tökéletes megjelenéshez elég néhány kabát is! Lássuk, melyek ezek!autumn-style.jpg

1. Blézer

A blézer alapvetően egy vékony ruhadarab, ezért kabátnak az ősz elejére tökéletes választás. Amikor az idő hűvösödik, vehetünk alá hosszú ujjút, vagy rá szőrme mellényt. De bármilyen hosszabb kabátot is lehet fölé viselni, ha az stílusban passzol hozzá.tumblr_mifb5rdvmo1s3nhn0o1_500.pngMivel önmagában elegáns ruhadarabról van szó, szinte bármit felvehetünk hozzá, hogy nőies megjelenést biztosítson. Farmernadrágot, sportcipőt, magassarkút, rövidnadrágot, szoknyát, ruhát. 

2. Ballon kabát

A klasszikus, térdig érő kabátból ma már rengeteg fazonú, színű és stílusú darab kapható. Alapanyaguk is meglehetősen széles skálán mozog: az egészen vékony anyagtípusoktól a vastagabbakig mindent találunk. Ennek hatalmas előnye, hogy vehetünk egyet a kellemes őszi napokra és egyet a hűvösebbekre is.

Mivel a ballonkabát nem egy egyszerű kabát, változatos és sejtelmes megjelenést is tud biztosítani. Az a sok gomb lehet mind begombolva és a kötő is bekötve, de a kötőt is többféle képen meg lehet kötni. Akár csak lazán összecsomózni (nem törődve a kapoccsal), vagy szigorúan bekötni. best-street-style-at-paris-fashion-week-springsummer-2014-25.jpgKigombolt ballonkabátot hordhatod úgy is, hogy a kezeddel fogod össze, így amikor a szél kicsit belekap, igazán vonzó kisugárzásod lesz. Napszemüveggel kiegészítve pedig még sikkesebbé teheted!

Ha nem tudod magadnak elképzelni egyáltalán ezt a kabátot, mert túl elegánsnak gondolod, akkor próbálj fel egy keki színű, katonai ballont. Az már teljesen más hatású. A hosszabb fazon miatt praktikus női viselet ruha fölé is az őszi napokra. 

3. Bőrkabát

Szintén alapdarab a bőrkabát, mert sokszínűen hordható. Egy farmer + fehér felsőt a bőrkabát lezserré tesz, viszont egy blézer pedig elegánssá. Sportostól elegánsig bármihez kombinálható, még kis feketéhez is bordó rúzzsal.black-dress-zara-leather-jacket-blonde-tumblr-girl-look-lookbook-street-style-bloger.jpgBőrkabátból egy fekete példány szinte univerzális. Bármilyen elegáns szetthez veszed is fel, egy kicsit keményít a megjelenéseden, viszont a fekete színe miatt megtartja az eleganciát. Határozottabbá tesz és vagánnyá. nov14-c3.jpgÖnmagában nem egy meleg ruhadarab, azonban van szőrmebéléses változata is. De ha még így is vékonynak érzed, vegyél rá szőrme mellényt! Keress olyan fazont, ami illik hozzád! Nem baj, hogy az nem egy megszokott darab! Ha téged tükröz, viseld bátran!

4. Farmer dzseki

13502058_1143441895728045_1322311366687030093_n.jpgEzt a kabátot már mindenképp lazább programokra érdemes választani. Minden színtípushoz lehet találni megfelelőt, hiszen annyi árnyalatú kék van már. Ugyanakkor nem kell pont kéket venned, ha az nem tetszik! Választhatsz a megszokottól jóval eltérőt is! 

Fel is dobhatod kitűzőkkel, rávarrókkal. Hímezhetsz, írhatsz rá! Egy kicsit "szakadt", laza stílust csinálj belőle és amikor csak úgy felvennél valami kabátot minden kötöttség nélkül, ez biztosan nyerő darab lesz

5. Bomber dzseki

image3.jpegEz egy alapvetően sportos kabát, azonban ebből is már annyi fajta van, hogy még elegáns változata is felbukkant idén ősszel. Szaténból és selyemből készült, hátán csillogó mintával díszítve új értelmet nyert a bomber. 12718232_693447594130424_2082634278634538070_n.jpgHa fekete nadrággal viseled, a hangsúly a kabátra kerül és ad neki a nadrág egy kis eleganciát. Ha farmerrel hordod, laza összhatást kapsz. 

 + 1 Tipp

Az öt kabát közül az egyik legyen extrább a saját típusán belül. Például nagyon nem békélsz meg a fekete bőrkabáttal és sehogy sem illik hozzád, akkor vegyél egy halvány rózsaszínt! De az alap fekete mellé is vehetsz egy ugyanolyat, csak extra színben! A lényeg, hogy egy olyan kabáttal is elő tudj rukkolni, amit nem lehet minden szetthez hordani, csak párhoz!  denim-jacket-back-patchlookbook--shoulder-spike-tarte-vintage-dsxsawdg.jpg

Halmozhatsz rájuk kiegészítőket: sálat, mellényt, másik kabátot (láttam már szövetkabátra felvett bőrdzsekit is).  Napszemüveg, rúzs, körömlakk, ékszerek és hajpántok - ne feledd, ez mind a rendelkezésedre áll! Csak ki kell tudnod választani a neked való kiegészítőt!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

 Kelemen Henriett

süti beállítások módosítása