Business & Café

3 tipp, hogy hogyan lépj túl a kudarcaidon

12 sze 2016

Az élet tele van buktatókkal, és a bukás mértékéhez képest sajnos pofára esésekkel is. Mégis a szemléleten múlik minden. Így fogd fel a fájdalmas buktát tanulási lehetőségként!

ab7721b83267316feb6338480f316461_large.jpeg

Mielőtt kudarcaink elemzésébe, vagy azok feldolgozásába kezdenénk, vizsgáljuk meg egyáltalán, hogy mit jelent a kudarc szó. A szótár szerint, "a szó jelentése a német zu kurz kommen (‘megrövidül, pórul jár’) kifejezés révén került az alapszóba." Mit kezdjünk hát a helyzettel, ha megrövidít bennünket az élet?

1. Tekints rá tapasztalatként!

Majdnem mindegy, hogy sztoikus beletörődéssel, ezoterikus magyarázatkereséssel, vagy dühös bizonyításvággyal fogadod el az úgynevezett kudarcod, a legfontosabb amit meg kell értened, hogy minden bizonnyal semmi helyrehozhatatlan nem történt.

Szelíd tenger még nem nevelt jó tengerészt, a tapasztalok kapcsán mindig fel kell, hogy merüljön azok hasznossága. Ki tudja milyen szituációban tudod majd alkalmazni az így megszerzett tudást?

2. Vond le a következtetéseket!

Miért alakultak így a dolgok? Teszi fel magának a fájdalmas kérdést mindenki, amikor nem a tervek szerint alakulnak az események. A legszomorúbb igazság, hogy általában az ember mindig jelentős szerepet kap a saját bukásában. Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk:

  • Becsapott a társad? - Miért nem figyeltél jobban az elszámoláskor?
  • Behúztak a csőbe egy "vissza nem térő lehetőséggel"? - Ki tartotta a pisztolyt a fejedhez, amikor nem akartál rá aludni egyet?
  • Nem használják elegen a terméked? - Megkérdezted a célpiacod, ő mit szeretne? Elég alaposan kivizsgáltad a lehetőségeket? Megtettél mindent, hogy komfortos legyen a produktumod? Jó az árképzésed?
  • Nem tudod visszafizetni a hitelt? - Arra költötted, amire kellett? Biztos, hogy csak szükségképpeni, vagy értéknövelő beruházást csináltál minden luxust nélkülözve - ami ugye nem termel bevételt?

Gondold végig, hol úsztak el a dolgok. Csak részletes elemzéssel válhat értékes tapasztalat a fájdalmas kudarcból!

3. A kitartás mindig elnyeri jutalmát

Rengeteg híres és gazdag ember alkalmazta pályája elején a receptet. Elbuktak, elfogadták, végiggondolták, és vagy folytatták tovább a végsőkig amiben hittek, vagy valamilyen új, vágyott dologba kezdtek, amiben végre ki tudtak teljesedni.

Ha tudod mi a cél, amiért megéri újrakezdeni, és ennek megvan a valós alapja, akkor folytasd amíg csak bírod!

Személyes kedvencem a gyakran emlegetett KFC-s Sanders ezredes, aki 66 éves korában bukta el a lóvét. Mit csinált? Elkezdte járni az Egyesült Államokat a saját rántott csirke receptjével. Eléggé hihetett benne az öreg, tudod hányszor dobták ki? 1009-szer! Végül azt mondta neki valaki, oké - és rövid időn belül milliomos lett.

Tapasztalni, elemezni, következtetni ez a a kudarcok kezelésének leginkább célravezető módja! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása