Business & Café

Milliárdosok őrült hobbijai

30 okt 2016

Mindenkinek van hobbija. A világ leggazdagabb embereinek is miután délután négykor bezárták a boltot, számos kedves elfoglaltsága akad. Szokatlan? Érdekes? Lássuk mivel ütik el üres óráikat a leggazdagabbak!

virgin3.jpg

 

1. Bogaras Öregúr

sidebyside-2014-07-07_021500x785.jpg

David Rockefeller, a nagy John D. Rockefeller unokája, olyan kedvtelést választott magának, amivel sokak akkor sem foglalkoznának, ha fizetnének érte.

David Rockefeller az entomológia, vagyis a rovartan jeles szakértője, állítólag a mai napig (99 éves) lelkes rajongója ízeltlábú barátainknak - ha nyaralni megy viszi a rovarász cuccot, valamilyen érdekesebb zsákmány reményében.

A gyűjteménye 6 éves kora óta szépen gyarapodott, 5 kontinens, több ezer faj. New York-i otthonában külön szobát szentelt a becses kollekciónak, ahol speciális körülmények, légmentesen zárt tárolók, állandó hőfokra klimatizált szoba őrzik a nemes jószágokat.

2. Felszállásra kész!

o-larry-ellison-island-air-facebook.jpg

Larry Ellison az Oracle szoftver cég elnöke, a világ 5. leggazdagabb embere (a Forbes tavalyi listája szerint) sokféle hobbinak hódol.

Előbb említett idős milliomostársával szemben, luxusingatlanokat, és járgányokat gyűjt, de azokat földön, vízen, levegőben használja is.

Az Oracle vitorlás csapata 2013-ban megnyerte az America's Cup vitorlásversenyt, és Ellison 2010-ben megvette a világ 8. nagyobb jachtját a 138 méter hosszú Rising Sunt, most mégsem ezzel foglalkozunk.

Az igazi különlegesség a hobbik erdejében a repülés. Sok gép parkol a családi hangárban, de van két harci repülőgép is közöttük, ami Ellisont az egyetlen milliárdossá teszi, aki sugárhajtású harcirepülőgépeket gyűjt, illetve repked azokkal.

181367197-oracle-ceo-larry-ellison-watches-oracle-team-usa-racing_jpg_crop_promo-mediumlarge.jpg

A gépparkot egy olasz gyártmányú Marchetti tanulóvadászgép és egy lefegyverzett Mig-29 vadászgép alkotja. Az Egyesült Államok kormánya nem engedélyezte a Mig bevitelét az országba, állítólag túlzottan veszélyesnek találták.

3. Jobs és a forgalmi rendszám

 1326165.png

Steve Jobs személyiségében érdekesen keveredett a minimalizmus és a luxus iránti vonzalom. Az egyik fontos és furcsa szempont volt nála az autózással kapcsolatban, a rendszámtábláktól való idegenkedés. Éppen ezért az ő autóját soha nem is csúfította rendszám. Érdekes módon, még a pozíciójával sem kellett különösebben visszaélnie, Kalifornia állam törvényei nem teszik kötelezővé az új autón a rendszámtáblát annak 6 hónapos koráig.

A képlet innen egyszerű, Jobs megállapodott az autóflottáját menedzselő céggel, hogy 6 havonta új SL 55 AMG-t hoznak neki, a "régit" pedig elpasszolják, mint Steve Jobs kocsija. Furcsa, de nagyon praktikusan rendezett kívánság. 

4. A Kincses Sziget

rr.jpeg

Sir Richard Bransonnak a Virgin cégcsoport tulajdonosának, rengeteg pénze és szerintem kitűnő humora is van. Persze ő is gyűjt ezt-azt, vasúttársaságot, cégcsoportokat, Forma 1-es csapatot, újabban űrturistákat, szóval mindenfélét.

A hobbija azonban, amivel a legjobban azonosulni tudok, és ami szerintem jó poén is, hogy a Karib-tengeren, a Brit Virgin-szigeteket gyűjti. A Necker Island nevű sziget teljes egészében az övé, és több kisebb szigeten vannak még jelentős birtokai.

bransons-private-island.jpg

Persze a strandoláshoz kell felszerelés is, Necker Islanden saját tengeralattjáró és luxuskatamarán várja a vízre vágyókat.

5. Kim Dotcom békés álma

kim-dotcom.jpg

Kim Dotcom a német-finn származású netes kalózkirály nem olyan régen bejelentette, hogy az Egyesült Államokkal vívott, 3 éve húzódó kiadatási küzdelemben minden pénze elúszott - ezért nem tudom, hogy éppen mennyire lehet nyugodt az álma, de eddig a kényelmet tartotta saját luxusának.

Az épületkomplexumban amelyben él, külön szárny szolgál a ház urának békés pihenésére.

22 millió forintos ágy, vastag falak, halk léptű testőrök, és semmi elektronika ami zavarhatná vagy véletlen felébreszthetné, a békésen szundikálót. 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

(Képforrások: Brainsmith, Cultofmac, Celebritycars, Telegraph UK, lr21)

süti beállítások módosítása