Business & Café

Az internet hősei - öt perc hírnév a dollármilliókig

15 nov 2016

Mi kell a rengeteg pénzhez? Kitartás, sok munka, szorgalom, tehetség? A csudát! Ma már az is elég, ha valaki jól használja ki azt a bizonyos öt perc hírnevet!

youtube-xlarge_trans_gsao8o78rhmzrdxtlqbjdebghfezvi1pljic_pw9c90.jpg

1. Sweet Brown

sweetbrownsweet.png

Az amerikai nőt Kimberly Wilkinst, vagy ismertebb nevén Sweet Brownt, a világon mindenfelé ismerik az emberek. Egy perben 15 millió dollárt akasztott le az Apple birodalomról, amiért engedélye nélkül használták fel a hangját egy reklámban, saját BBQ szósz és grill márkát épített fel. És mindezt hogyan?

A hírnévhez és gazdagsághoz vezető út, látszólagos szerencsétlenséggel indult. A ház amiben a nő élt leégett, ráadásul a füstmérgezéstől hörghurutot kapott.

A milliókhoz pedig nagyjából fél perces út vezetett, a nő a helyi tévének adott interjújában olyan röhejesen beszélt, hogy azonnal internetes mém lett belőle, a riportból készített zenés remixet több tízmillióan nézték meg. Azóta egy rakás tévéműsorban szerepelt, a perben nyert dollárokat pedig ügyesen forgatva komoly vagyonra tett szert.

(Íme az ominózus videó, ha valaki még nem futott volna bele) 

2. Charlie az ujjharapó csecsemő

charlie-bit-my-finger-screenshot.jpg

Bájos gyermekek ugye? A 2007-es felvételen látható csecsemő a kis Charlie, a nagyobb pedig Harry, szüleik szeme fényei. Én biztos vagyok benne, hogy pont annyira szeretnék őket akkor is, ha az azóta eltelt 7 év ellenére is kisgyerek tesók, nem kerestek volna szüleiknek több mint 500,000 dollárt az elmúlt években, pedig ez a helyzet.

2007-ben (és azóta bár lassuló ütemben, de még mindig) vírusszerűen terjedt az interneten, a videó amin Davies-Carr apu kb. 57 másodpercben megörökítette, ahogy a kisebb fia megharapja elsőszülöttjének ujját, és ezt fel is töltötte a youtube-ra. Az ok egyszerű volt, a videó túl nagy volt ahhoz, hogy email csatolmányként el tudja küldeni. Nos azóta 844 millióan nézték meg a kiváló gyermeksztárokat, a családnak szerződése van további videók megosztására, a fiúknak két öccse is született, Angolhon a Davies-Carrok következő generációjának jelenléte miatt pedig nyugodt lehet a jövő színészutánpótlása miatt.  

3. Mese a pincérnőről, akinek volt egy ronda macskája

grumpy_cat_owner_tabatha_bundesen_and_grumpy_cat.jpg

Grumpy Cat, (születési neve: Tartármártás) az arizonai Morristown városában látta meg a napvilágot 2012. április 4.én, és egy Tabatha Bundesen nevű pincérnő törpenövésű macskájaként kezdte pályafutását. A jellegzetesen mogorva képű macska gazdagon meghálálta a szeretetet, az elmúlt években a saját menedzserrel egyengetett pályájú jószág több millió dollárt mogorváskodott össze, a Friskies macskatápgyár reklámarcaként, a róla elnevezett cappuccino márkának, és a Grumpy Cat legrosszabb karácsonya című filmnek köszönhetően. És még van aki azt mondja, hogy a kutya az ember legjobb barátja!

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása