Business & Café

Hogy lehet 2017 életed legjobb éve?

04 jan 2017

Le akarod küzdeni a félelmeidet? Tombol benned a tettvágy? Úgy érzed eljött a te időd? Akkor nincs más hátra!

axn-leo40-open.jpg

A legtöbb ember félelmet érez, ha valamilyen kihívással kerül szembe. Ezzel nincs is semmi gond a félelem egy teljesen ösztönös emberi reakció, amit akkor érzünk, ha új helyzet elé állít minket az élet.

Nem szabad hagyni, hogy a félelmeink megakadályozzanak abban,

hogy megszerezzük amit akarunk.

Félre hát a félelemmel, és lássunk neki!

1. Szembesítés

A legnagyobb akadály a problémák megoldásakor az szokott lenni, hogy végig sem gondoljuk mivel is állunk szemben. Megjelenik a kihívás, és egyből elfordítjuk a fejünket. Nem, nem foglalkozom ezzel, majd inkább egy másik alkalommal. Pedig ha végig gondolod általában nem is olyan nagy a gond, csak neki kell állni és megcsinálni.

2. Mégis mi történhet?

A visszautasítástól és a kudarctól való félelem is komoly hátráltató erő. Ez nem csak a munkában, a magánéletben is gyakran jelentkezik. „Á, de mi van ha nem sikerül?” Itt is csak egy egyszerű gondolatmenetre lesz szükség. Mégis mi a legrosszabb eset? A kiszemelt lány nemet mond, a nagy üzlet nem jön össze? Történik valamilyen helyrehozhatatlan kár? Nem hiszem. Akkor már inkább vágj bele!

A félelmek több álmot öltek meg, mint a kezdeti nehézség valaha fog.

3. Mit veszíthetsz?

029.png

A lehetőségeknek megvan az a kellemetlen tulajdonságuk, hogy egyszer feltűnnek és aztán búcsút is intenek. Miért mondanál le valami igazán klassz dologról, csak azért mert engedsz a félelmeidnek?

4. Cselekedj – de okosan!

Oké, szembesítetted magad a rád váró feladattal, végiggondoltad mit veszíthetsz, mit nyerhetsz, most már nincs más hátra, mint végrehajtani az adott feladatot. Tisztellek a bátorságodért kedves olvasó amiért rászántad magad, de arra is fel kell hívnom a figyelmed, hogy az energia és a tettrekészség sem lesz elegendő. Ha már belevágsz, csináld úgy, hogy sikerüljön! Ez lesz az a pozitív megerősítés ami legközelebb is önbizalmat ad.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció: The 4 Hour work week Timothy Ferris

süti beállítások módosítása