Business & Café

25 tanulható tulajdonság, ami tényleg gazdaggá tesz!

29 már 2017

A szorgalmas idővel lekörözi a tehetségest. Na de milyen képességek megszerzésére érdemes fordítanunk a szorgalmunkat? Olyanokra, amelyek elképesztően gazdaggá tesznek anyagilag és mentálisan is!

20150824220017-smart-woman-on-phone.jpeg

1. Fürge gondolkodás. Ha meg akarsz gazdagodni, éles eszűnek kell lenned. Nem feltétlen iskolázottnak, de mindenképpen okosnak, és ravasznak. Olvass, játssz, tapasztalj - az agyra gyúrás titkait meg sem kell keresned, mi már megírtuk!

2. Önuralom. Uralkodnod kell magadon, mert ez a hírnévhez és gazdagsághoz vezető út egyik fontos eleme. Testi és lelki szinten is!

3. Pozitív kisugárzás. Legyél karizmatikus, vidám és határozott. Az embereknek érezniük kell, hogy Te vagy az, aki végre megoldja a problémáikat, akivel üzletet köthetnek, akinek elsírhatják a bánatukat.

4. Mások megértése. Az empátia egy pénzben is kifejezhető haszonnal kecsegtető tulajdonság. Ha megérted, hogy mások mit akarnak, vagy mit gondolnak, az a magánéletedben és az üzletben is igen nagy hasznodra válik majd.

5. Beszédtechnika. Meg kell tanulnod emberek előtt beszélni. Ebbe beletartozik az, hogy jól prezentálsz, jó előadó vagy, jól tudsz viccet mesélni, sztorizni - mindre nagy szükséged lesz.

6. Az emberi érintkezés pszichológiája. Hasonlít az empátiára, de nem ugyanaz. Ebben az esetben arról van szó, hogy gesztusokból, verbális és non-verbális jelekből olvasol. 

7. Célközpontúság. Jelölj ki magadnak egy célt, egy utat, és kövesd rendületlenül. Ha elbaltáztad ne félj bevallani magadnak és nyomd be az újratervezés gombot, de mindig fókuszálj az aktuális célodra!

8. Türelem. Nem azonos az önuralommal. Itt arról van szó, hogy megérted azt az alapvető igazságot, hogy a befektetett munka nem azonnal hoz eredményt. 

9. Emberismeret. Felmérni az embereket igen fontos rutin. Ne általánosíts, adj időt mindenkinek, de legyél itt is következetes. 

10. Kapcsolatteremtő képesség. Kellemetlen lesz, igen. Mindenesetre ha meg akarsz gazdagodni, megtanulod. Odamenni, bemutatkozni, névjegykártyát adni, vigyorogni, sztorit mesélni, kapcsolódási pontot találni, szimpatikusnak bizonyulni, nem porszívó ügynökösen előadni.  

11. Kapcsolatápoló képesség. A follow up a közösségi oldalak világában nem valami nagy művészet, de energiát kell tenned ebbe is. Óriási a zaj, ha nem csinálod egy (lehetőleg kellemes) bizonytalan emlékképpé fakulsz napokon belül.

12. Általános műveltség. Nincs pardon, valamennyire igenis képben kell lenni. Nem árt azonban óvatosnak lenni amikor az ember vagánykodik a kulturáltságával. Műveltnek lenni menő, nagyképűnek és fellengzősnek lenni kínos.

tumblr_m5v5ezbxnrv1rt1ryjo1_1280.jpg

13. Rugalmasság. Ez leginkább másokra vonatkozik, magaddal szemben legyél szigorú!

14. Kedvesség. Legyél jófej, mosolyogj, segíts - jó embernek lenni jó üzlet!

15. Érzékenység. Mármint nem a romantikus filmérzékenységre gondolunk, hanem hogy legyél fogékony az új trendek, lehetőségek iránt.

16. Kifejezőkészség. Szépen beszélni nagyon hatásos tulajdonság, sőt ha jól csinálod még kimondottan szórakoztató is! Ha érdekesen adod elő a mondanivalódat, nyilván jobban meg is marad mindenkinek.

17. Egyenes embernek lenni. Ha igent mondasz az legyen igen, de tudj nemet is mondani. Egy határozott és következetes embert a környezete is tisztel.

18. Illemtudás. A kultúrkörünk része, elengedhetetlen. Nem tart semeddig sem megtanulni, az egész kimondottan logikus. Ebben a témában is jelentek már meg írásaink.

19. Kitartás. A siker nem sprint, hanem maraton. Láss neki, és csináld rendületlenül amíg célba nem érsz!

20. Tárgyilagosság. Ne locsogj! Egyszerűen, világosan, lényegre törően beszélj. Az emberek alapvetően úgyis saját magukra kíváncsiak, beszéltesd őket és imádni fognak!

21. Befolyásolóképesség. Gyakorlat teszi a mestert, de a nagy vagyon motiválttá tesz a gyakorláshoz.

22. Ügyes kérdezőtechnika. Temérdek információra lesz szükséged. Hogyan is szerezhetnéd meg őket egyszerűbben, mint jól feltett kérdésekkel?

23. Meggyőző erő a megfelelő pillanatban. Kitartásod révén összehoztad a tárgyalást, tárgyilagosan előadott feltételeiddel lenyűgözted a partneredet, befolyásolóképességeddel előnyös pozíciót eszközöltél ki, ravasz kérdéseidnek köszönhetően az ügyfél felfedte az összes kártyáját, de az egész mit sem ér, ha a döntő pillanatban nem tudod meggyőzni arról, hogy csapjon a markodba és kössétek meg az évszázad üzletét!

24. Szorgalom. Hallottam már olyanról, hogy valaki próbálkozott valamivel és sikeres lett. Olyat is, hogy valaki rengeteg energiát tett valamibe és végül elbukott. De olyanról aki meg sem próbálta és sikerült volna neki még soha. 

25. Kreativitás. Olyan nincs, hogy valaki nem kreatív. A legtöbben viszont tényleg hagyják elsorvadni a kreatív énjüket. Erőltetni kell, és menni fog ez is. Korábban már szintén megírtuk, hogyan érdemes elkezdeni.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása