Business & Café

Dolgozz egyszerűbben, dolgozz kevesebbet, dolgozz hatékonyabban!

01 máj 2017

Mivel is ünnepelhetnénk legjobban a munka ünnepét, ha nem egy kis meló elmélettel? Vegyünk példát igazi ászokról, egyszerűsítsük a folyamatokat, és taroljuk le a piacot. Na verjünk oda a melónak!

improve-the-efficiency-of-your-sales-team.jpg

Gondolkodtál már azon, hogy ha kiiktatnál néhány időt rabló lépést a munkafolyamataidból, mennyivel gyorsabb lehetnél? Nincs lehetetlen, vágjunk is bele!

Könnyű fokozni a dolgok összetettségét, a legjobb dolgok azonban az egyszerűsítésből fakadnak.

Steven J. Paley

  • Árbevétel növelése
  • Költségek csökkentése
  • Kettő kombinációja

1. Henry Bessemer az acélmágus

Mr. Bessemer gondolt egyet és megváltoztatta a történelmet. Feltaláló volt vagy egy munkafolyamat optimalizáló zseni? Mondjátok meg ti. Az 1850-es években elképesztően sok acélra volt szükség az ipari forradalom idején. Gépek, hajók, gyárak - mind acélért kiáltottak. A probléma mindössze annyi volt, hogy az acélt lassan és drágán állították elő abban az időben. Bessemer egy egyszerű eljárással - a vas hevítése során, a keletkező szennyeződéseket levegővel fújatta le a készülő acélról -  az addigi gyártási költségek tizedére vitte le az acél árát. 

2. Egy unalomig ismert sztori az automatizálásról

henry-ford-my-life-and-work-1913-experimenting-with-mounting-body-on-model-t-chassis.jpg

Az alcím unalomig ismert, mindenki tudja, hogy ki volt az első nagy automatizáló, ki volt Galambos József, és hogy miért lett sikeres a T-modell. A tapasztalatom viszont az, hogy mégsem a megfelelő következtetéseket vonjuk le a sztoriból - pedig pofonegyszerű!

Ha a Bessemer sztori lényege az innovációval történő olcsósítás, akkor a Ford sztori lényege az innovációval történő gyorsítás kell legyen!

A Ford sztoriban a legfontosabb elem, hogy el kell hinnünk - az egyszerű termék igenis működhet! Fordék előtt az autókat egyedileg, kéziszerszámokkal pakolták össze jól képzett iparosok. Ford mindenhonnan kivette az emberi tényezőt, ahol csak lehetséges volt, a végletekig egyszerűsítette és pontosította az emberei feladatait, és csoda történt! Egy autó összeszerelése 12 óráról 1,5 órára csökkent. Odavert vele a riválisainak? Ez már történelem.

3. Költségelőnyök előnyben

Michael Dell története sem mai sztori, de azért emlékezzünk csak meg róla!

A '90-es években a Dell cég elképesztő növekedési ütemet produkált - mégpedig a jó öreg költségelőnyökre alapozva. Szám szerint kettő volt belőlük:

1. Közvetlen értékesítés. Amit Ford még nem tehetett meg, az már Dell rendelkezésére állt: a világhálón tudta teríteni az árut, közvetlenül a vevőinek. Ezzel kiiktathatta a viszonteladókat, és megtakaríthatott egy rakás pénzt.

2. Egyedi igények alapján gyártott számítógépek. Kidolgoztak egy modellt: csak azt gyártották le, amit megrendelt valaki. Azóta már a 'just in time' modell sem mai gyerek, de ezzel a lépéssel még egy nagyot nyert a cég, a raktározási költségeik szinte a nullára csökkentek. 

Azóta a riválisok megtépázták a Dell-t, de a maga idejében nem véletlen volt kiáltóan újító!

+1. Blogvilági innovációk á la B&C

3 év nem nagy idő, de egy 3 éves blog azért már korántsem mondható fiatalnak. Annak tükrében pedig, hogy egy blogból médiaportfóliót tudtunk csinálni, különösen nem tűnik rövid időnek.

És hogy mi a titkunk? Alkalmaztuk az ászok trükkjeit!

Nem teremtettünk új műfajt a Business and Caféval, hiszen az üzleti blog fogalma létezett előttünk is, egyszerűen az alapítás idején nem létezett hozzánk hasonló felület. Személyes hangvétel, tökéletes dizájn, újító szellem - nem új, de újító! Megalapítottuk, nyertünk.

Gyorsítottuk a folyamatokon. A tárgyalások és a tartalommenedzsment különváltak. Az olvasóink első osztályú tartalmat, az ügyfeleink gyors kiszolgálást kapnak.

Számunkra mindenki ügyfél. A legtöbb művész a passzivitásával ítéli éhhalálra magát -  mi mindenhová elmegyünk, mindenkit komolyan veszünk, mindenkinek mesélünk magunkról. Elég jól működik, nektek is csak ajánlani tudom! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása