Business & Café

Honnan tudhatod, milyen vállalkozásba kezdj?

13 okt 2017

Érzed, hogy mást szeretnél csinálni, mint az emberek többsége és szeretnél vállalkozásba kezdeni, de nem feltétlenül tudod, hogy pontosan mi passzolna neked a leginkább. Aggodalomra semmi ok, mutatjuk a tutit!1.jpeg

Nagyon örülök, hogy egyre divatosabb, menőbb vállalkozónak lenni, jót tesz a facebook adatlapnak, tekintélyt parancsol, és persze egy folyamatos víziót ad az embernek. Nyilván, mint minden trend, ez is hullámzó, és még sokan alantas, nyerészkedő csalóknak tartanak minden vállalkozót, pusztán azért, mert élnek a lehetőségeikkel, és nagyobb kockázatot vállalnak.

Szerintem a legmenőbb az egészben, hogy mi nemet mertünk mondani arra a rendszerre, amiben egyébként a többiek sem hisznek és a tettek mezejére mertünk lépni, hiszen meg szeretnénk csinálni a saját szerencsénket.

Rengeteg kérdést kapunk facebook oldalunkon: mibe kezdjek, mit csináljak a pénzemmel, milyen vállalkozást indítsak, ti mit ajánlotok?

A legfontosabb: a startnál ne vállalkozásban gondolkodj, hanem problémákban! Miért? Mert a vállalkozó valójában problémamegoldó. Akkor adnak neked pénzt, ha megoldasz egy problémát! Hogyan működik ez?

A legnagyobb lehetőségek a probléma álcájával mutatkoznak meg.

Ahogy egy átlagos ember gondolkodik:

  • tök rossz, hogy nincs a városban pizzéria,
  • hogy nem tudom elvinni a kocsim szervizbe csak 40 kilóméterrel arrréb,
  • és még lemosni sem tudom sehol.
  • Nincs, ahol kinyomtathatnám a szakdolgozatom, vagy akár egy fényképalbumot a páromnak születésnapra.
  • Nincs itt semmi, el kell innen vándorolni!

Ahogy egy vállalkozószellemű gondolkodik:

  • Hatalmas lehetőség! Nincs a városban pizzéria, utánaszámolok, megérné e nyitni egyet!
  • Hatalmas lehetőség! Nincs a városban szerviz, utánaszámolok, megérné e nyitni egyet!
  • Hatalmas lehetőség! Nincs autómosó a városban, utánaszámolok, megérné e nyitni egyet!
  • Hatalmas lehetőség! Nincs a városban nyomda, utánaszámolok, megérné e nyitni egyet!
  • Mennyi lehetőség van itt, melyik közül válasszak?

Ha nem tudod, milyen problémát oldj meg, oldd meg a sajátodat! Pofonegyszerű!

Annak idején a családi vállalkozásunkban marketingesként az volt a legfőbb problémám, hogy nem találtam egyetlen marketing full-service ügynökséget sem, akik KKV-knak (nekünk is) tudtak volna segíteni abban, hogy mindent egy helyen kezeljünk. Akik elég szimpatikusak voltak, csillagászati áron dolgoztak, és semmit nem tudtak mellé ígérni. Hiába volt/van több száz milliós árbevételünk, fogalmuk nem volt, mihez kezdjenek velünk. Ekkor jött az ötlet, hogy ha én nem találok ilyet a piacon, akkor még sok más cég is küszködik ezzel a problémával - és igazam lett, ebből lett aztán az Év Médiaprojektje elismerést is elnyerő Golden Brothers Médiamenedzsment.

Akár a saját problémádat, akár másét szeretnéd megoldani, mindenképpen szükséges lesz feltérképezned a potenciális célcsoportodat. Most biztosan azt gondolod magadban, hogy ismét egy nehéz kihívás előtt állsz, pedig valójában nem az! A Bisnode PartnerRadarnak köszönhetően TEÁOR szám* és földrajzi lokáció alapján tudod megkeresni azokat a cégeket, akiknek igazán izgalmas lehetsz.

*TEÁOR szám jelentése: gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere. Ezen számok alapján sorolják kategóriákba az egyes gazdasági tevékenységeket.

Ezután jön az a rész, amikor:

Az ötlet kevés, a megvalósítás minden.

Mindenkinek vannak dollármilliókat érő ötletei, de hiába, ha azokat nem valósítja meg! Ne azokat a vállalkozási ötleteket akard magadra erőltetni, amiket kívülről kapsz, hanem azokat, amik téged, belül nem hagynak nyugodni!

Merj álmodni, játszani vele, tervezgetni, számolgatni, kérj ki releváns véleményeket, mert ez fontos! De ha megvagy, ÉBREDJ! Lépj a cselekvés útjára, mert többre vagy hivatott a jelenlegi állapotodnál!

Azt hiszed, hogy ennyi! Semmiképp! Szerezz ügyfeleket egyszerűen és gyorsan akár a saját karosszékedből! A  Bisnode PartnerRadar abban is segít, hogy azonnal megtaláld a kígyó fejét, azaz a legfőbb döntéshozót, vagy azt az embert, aki a Te ügyedben megfelelően el tud járni, hiszen telefonszámokat, vagy konkrét megkeresésekre szolgáló e-mail címeket is megtalálsz a legfrissebb, hivatalos forrásból, a Bisnode  PartnerRadarból.

Tudod: te vagy a legjobb, és nyomod! Te vagy a legjobb... ÉS NYOMOD!

Kövess minket a közösségi médiában is!

Egy kattintás most milliókat érhet!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása