Business & Café

3 iparág, amely fénysebességgel fejlődik (X)

24 nov 2017

Mik azok? Meghatározzák az életünket, hihetetlen sebességgel fejlődnek, ráadásul a szemünk láttára.rsz_bigstock-mobile-app-development-experi-118633226.jpg

(A cikk megjelenését a Számlázz.hu támogatta)

A cím segít nekünk a találós kérdés megválaszolásában, viszont így felmerül egy újabb kérdés, hogy melyek is lehetnek ezek az iparágak. Nyilván vannak kézenfekvő megoldások, de most hozunk három igazán izgalmas iparágat!

1. Mobiltelefonok

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy mi lehet az a három iparág, szinte kivétel nélkül mindenki megemlítené a mobiltelefonok fejlődését. Nem is csoda ez, hiszen a közel harminc éves fejlődési szakasz (ami egyébként az 5G fejlesztésével napjainkra is kiterjed) alatt a több kilogrammos készülékek mondhatni egy kézben könnyedén kezelhető számítógépekké zsugorodtak.

A kezdetek kezdetén bizony 8-10 kilogrammot is meghaladta egy készülék tömege, így ma már igazán szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hogy könnyedén zsebre tudjuk tenni a mobiljainkat. 1984-ben jött a fordulópont a Motorola DynaTAC 8000x-es modellje, ami már hordozható volt, de ebben az időben még főleg üzleti célra használták a "mobiltelefonokat", a személyes felhasználási lehetőségeken még egyáltalán nem keresték.

A legelső mobiltelefonokat kizárólag beszélgetésre használták, majd a gyártók szépen lassan rájöttek, hogy sokkal nagyobb üzletet jelent, ha egyre kisebb helyre, egyre több funkciót helyeznek el.

Ez a gondolatmenet hozta meg a fejlődésben az áttörést és lényegében innentől kezdve számíthatjuk a mai telefonok kialakulásának idejét, hiszen a gyártók gyorsasága, és a technika fejlődésének köszönhetően ma már a telefonunkon nem csak beszélgetünk, hanem

  • híreket olvasunk
  • e-maileket írunk
  • képeket szerkesztünk
  • fényképezünk 
  • életünk minden fontos pillanatát megosztjuk, és ezek mellett annyi további dolgot bonyolítunk le, hogy két blogposzt is kevés lenne ezek felsorolására.

Természetesen a gyors fejlődés nem állt meg napjainkban sem, elég csak arra gondolni, hogy a ma megjelenő telefonok teljesítményben meghaladják egy nem is olyan régi számítógép teljesítőképességét.

Kijelenthető, hogy az okostelefonok megjelenésével nem csak az életünk, de a mindennapi szokásaink is megváltoztak, amely folyamat az idő előrehaladásával csak még gyorsabb lesz.

2. Online számlázás

Ha már fejlődés és innováció! Hihetetlen, hogy tizenkét év alatt mekkora fejlődésen mentek keresztül a különböző online számlázási rendszerek. Ami 2004-2005 környékén még elképzelhetetlennek tűnt, az pillanatok leforgása alatt valósággá vált. Kitűnő példa erre a Számlázz.hu csapata, akik 2005-ben indították útjára ezt a "hobbi-projektet", ami 2017-ben valóságos digitális pénzügyi assszisztenssé fejlődte ki magát.

A múlt hét folyamán bevezettek egy teljesen új alapokon nyugvó szolgáltatáscsomagot, amivel egy hatalmas lépést tettek előre annak érdekében, hogy minden vállalkozás legfőbb pénzügyi szolgáltatása a Számlázz.hu legyen.

2010-ben már egyszer újragondolták a rendszert, ekkor vezették be a régi szolgáltatáscsomagok listáját is.

A 2010 és 2017 közötti időszak legfőbb motívuma az volt, hogy minden vállalkozó dobja el a számlatömbjeit és számlázzanak online. A folyamatot akkor az e-számlák árának módosításával gyorsították, hiszen darabonkénti árát egészen hat forintig csökkentették.

A szolgáltatás olyannyira sikeres volt, hogy a több, mint hét év leforgása alatt, közel 50.000 vállalkozás gondolta úgy, hogy felszállnak a fejlődés gyorsvonatára és belépnek a leginnovatívabb vállalkozások közé.

Mint ahogyan az a bizonyos gyorsvonat is száguld, úgy a Számlázz.hu csapata is halad a korral és beléptek a Számlázz.hu harmadik korszakába, ahol az e-számla ára a legmagasabb díjcsomagban időbeli és darabszám nélküli korlátozástól mentesen 0 forint/darab. Ebben az új korszakban a szolgáltatások már nemcsak egyszerűen a számlázásról szólnak, hanem a számlázáshoz szorosan kapcsolódó kiegészítőket is tartalmazzák. Ilyen például

  • az autokassza funkcióami a bankszámla integrációját oldja meg a számlázóhoz
  • a korábbiak mellé a PayPal és a Borgun fizetési módszerek bevezetése
  • rendszeren belüli úgynevezett "direkt számlázás"
  • digitálisan archivált kimenő és bejövő számlák.

Nyilvánvalóan a számtalan új funkciónak köszönhetően teljesen új alapokra kellett szabniuk a díjcsomagokat is.

Ezek persze csak kiragadott példák, lényegesen több újdonságot tartalmaznak a megújult csomagok. Ezekkel kapcsolatosan minden részletet megtalálsz a Számlázz.hu oldalán és ha végigböngészted őket, akkor nincs más dolgod, mint felülnöd az innováció gyorsvonatára és kiélvezni az új szolgáltatáscsomagok összes előnyét.

3. Drónok

Az eredetileg pilóta nélküli repülőgépek (vagyis a drónok) gondolata a világháborúkra tehető, mégis az első élesben is használt drónt az 1960-as években kezdték el használni. Az 1970-es években sajnos elterjedt a hadászatban is, és ettől a korszaktól figyelhető meg egy ugrásszerű fejlődése ezeknek a gépeknek. Ahogyan fejlődésnek indultak a beépíthető kamerák, úgy a drónok is egyre hasznosabb használati eszközzé váltak. Az 1995-ös évre már azt is elérték, hogy több, mint egy teljes napig képesek legyenek körözni a levegőben, és ez idő alatt kifejezetten jó minőségű légifelvételeket készítettek, amiket a központban ülő mérnökök ráadásul azonnal láthattak is.

Ami a hétköznapi használatot illeti, hasonló fejlődési ütem figyelhető meg, mint a mobiltelefonoknál. A kezdeti óriási géptesteket felváltották az egyre gyorsabb, egyre pontosabb és a minél több időt a levegőben töltő drónok, amiket ma már a nyaralás során a videós tartalmaink színesítésére is használhatjuk, egy-két vágókép erejéig.

Köszönjük, hogy az értékes idődet cikkünk olvasására fordítottad! Tudtál róla, hogy elköltöztünk? 

Csekkold le az új oldalunkat, szeretni fogod!

businessandcafe.hu

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása