Business & Café

A hatalom titkai - 7 trükk, hogy bárkit irányíthass!

14 már 2018

Mindenki retteg a kiszolgáltatottság érzésétől. Kevesen tudják, hogy ezt azonban könnyen el lehet kerülni! Rögtön 7 módját is elmondjuk!

38d.jpg

Amikor néhány évvel ezelőtt, akkor még névtelen bloggerként elkezdtünk nagyobb cégek  (BMW Budapest Motors, Ericsson, Sziget, stb.) képviselőivel beszélni, még nem tudtuk igazán jól kezelni az embereket, a kialakult szituációkat, lehetőségeket. A hatalom megszerzése ebben az esetben inkább csak egy képletes megfogalmazás, és sokkalta inkább egyfajta "kapcsolatmenedzsmentről" van szó.

Az viszont biztos, hogy a te célod is a boldogulásod keresése, ahogy másoké is. Miért dobnád el magadtól az önérvényesítés lehetőségét? Inkább szerezz irányítást... ezáltal hatalmat!

1. Vágódj be!

tibet.png

Az emberek alapvetően önzőek, ha valakinél be akarsz vágódni, éreztesd vele, hogy nagyra tartod, ő a legokosabb. Ahogy mondják, a legokosabb ember sem tudja kivonni magát a találó hízelgés hatásai alól.

2. Alkalmazd őket a saját céljaidhoz!

Akkor lehetsz a legerősebb, ha mások tudását és hatalmát a sajátod fellendítésére használod. Ezt sem kell persze valamilyen szupergonosz dologként kezelni.

Thomas Edison például úgy lett híres, hogy felhasználta Nikola Tesla tudását. Alkalmazta, felhasználta a tudását és sikeres lett – az már egy egészen más lapra tartozik, hogy becsapta...

Sokkalta nemesebb megoldás, ha olyan társakkal veszed magad körbe, akik olyan dolgokhoz értenek, amihez te nem, vagy kevésbé, és ezeket a feladatokat delegálod a számukra!

Egy ütőképes csapatot sokkal nehezebb legyőzni, mint egy magányos farkast!

3. Szerezz infókat!

hatalom.png

Könnyen felhasználható az üzletben, a barátságban, sőt háborúban is kedvelt eszköz. Idézzük csak eszünkbe kedvenc szuperkémünk, James Bond kalandjait! Onnantól kezdve, hogy ismeri ellenfele terveit, érdemeben képes is rájuk reagálni.

Mivel ez egy pozitív hangvételű cikk, így maradjunk is a pozitív vonalon. A leendő ügyfeleid terveit is akkor tudod csak megismerni, ha személyesebb kapcsolatot építesz ki velük, és beszélgetés közben örömmel adják át amit szeretnének.

Nem hiszed? Próbáld ki! Ha kérdezel - válaszolnak! A még nagyobb eredményért kombináld az első ponttal - sikered elmaradhatatlan lesz!

4. Helyezkedj!

Vedd körbe magad olyan emberekkel , akik motiválnak,
akikre felnézhetsz, akik hisznek benned.

Több korábbi cikkünkben is hangsúlyoztuk a jó csapat, a társak fontosságát. Ha van rá lehetőséged, a munkában is vedd körül magad a lehető legkomolyabb, legrátermettebb emberekkel.

5. Legyél kiszámíthatatlan!

030.png

Sajnos a legtöbb szakmában az embernek akadnak vetélytársai.

Minden nagy embernek akadnak riválisai.

Amivel viszont összezavarhatod a konkurensedet, az a váratlanság. Ha folyamatosan előállsz valamilyen új megoldással, új szolgáltatással, bármivel, ami túlmutat rajtuk, máris nyertél, hiszen arra kényszeríted őket, hogy utánad kullogjanak!

6. Ne kényszeríts, vezess!

Az emberek a személyes kapcsolataikban - ha tetszik ha nem – legtöbbször érzelmi alapon döntenek. Az üzletben sincs ez másképp. Szimpatikus nekem ez az ember? Nem, inkább nem is dolgozom vele együtt.

Pontosan ezért lesz szükség arra, hogy mindig óvatosan, és megfelelő módon közelíts az emberekhez, vezesd rá őket a megoldásokra, hogy sajátjuknak érezhessék.

7. Ne dumálj annyit!

tiberius.png

Ne játszd ki az összes ütőkártyád. Ha nem feded fel a lapjaidat, mindig marad valami a tarsolyodban amit előhúzhatsz, így valójában semmi sem érhet váratlanul.

Ezenkívül kevesebb hibázási lehetőséged is van, ha kevesebbet beszélsz, így nem adsz támadási felületet – hallgatni arany.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

Inspiráció: The 48 Laws of Power Robrert Greene

süti beállítások módosítása