Business & Café

Mekkora üzlet a szelfizés?

17 sze 2016

Elérkezett az okos kütyük forradalma, több milliárd ember használ okos telefont és készít önmagáról fényképeket, vagyis szelfiket, ismerősei és barátai legnagyobb örömére. A szelfik sorsa általában elég unalmas, valamilyen közösségi oldalon landolnak és ezzel vége is. Egy bizniszblogon viszont mégis milyen szempontból közelíthetnénk meg a kérdést? Lássuk mekkora üzlet a szelfizés!

selfie-gioconda.jpgRövid, és nem tudományos igényességű, de alapos kutatásaim alapján kijelenthetem: a leendő szelfi-sztárok előtt alapvetően két út áll.

1. Közvetlen értékesítés 

A szelfikből való vagyonosodás útjára lépni kívánóknak nincs is más dolguk, mint valamilyen érzelmet kiváló képet lőni. Könnyű azt mondani, mondhatná a kedves olvasó, de a helyzet némiképp árnyaltabb.

Különben is egy kép többet mond ezer szónál, hadd ismertessem személyes kedvenc történetemet ami választ ad arra az értelmetlennek tűnő kérdésre is, hogy: "Vajon hogyan csinálhatunk egy rakás pénzt abból, ha csak azért nem üt el bennünket egy vonat, mert fejbe rúg a kalauz?"

fxgfxy556w6lk7uwwp76.jpeg

A kanadai illetőségű Jared Frank perui kirándulása során gondolt egy nagyot, és megpróbált készíteni egy jó kis felvételt a háta mögött elrobogó vonattal. A sín mellé állt ahogy kell, átkapcsolt frontkamerára és várta a szerelvényt. Az akció viszont innentől kezdve egészen váratlan irányt vett.

Jared kicsit elmérte a távot és a vonat kizárólag azért nem csapta el, mert egy gyakorlatias gondolkodású vasúti alkalmazott kitartott lábbal megpöccintette a fejét a szolgálati bakancsával, amitől a férfi leszédült a vonat útjából, és megmenekült.

Estemben ezzel vége is lenne a történetnek, de Jared ahelyett, hogy remegő térdekkel megivott volna egy felest és lehetőségekhez mérten megpróbálja elfelejteni az egészet, sokkal leleményesebben járt el. Az üzleti tálentum kanadai felismerte a lehetőséget és 250,000 dollárért(!) passzolta el szerencsés megmenekülését.

2. Közvetítő ügynökségek

scoopshot1_mini.jpg

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll, ha különböző appokon keresztül szeretnénk értékesíteni szelfijeinket, nekem azonban a finn fejlesztésű Scoopshot tetszik a legjobban, ahol a lehetőségekhez mérten egészen közvetlenül értékesíthetjük az érdeklődők számára képeinket, az általunk meghatározott összegért.

Csak lősz egy képet, feltöltöd és a friss aktuális képekre vadászó ügynökségek máris rávetik magukat az anyagra. A startup alapítója Petri Rahja pedig több sikersztorit is elmesélt a Fox-nak adott interjújában, egy felhasználó például több, mint 10.000 képet passzolt el, amivel 20.000 dollárt zsebelhetett be. Nem mondom ennyi képet készíteni nem semmi meló lehetett, na de két dollár/kép nem is tűnik rossz üzletnek.

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

(Forrás: wittyfeed.com, fox8.com)

(Képek: wittyfeed.com, petapixel.com, actitudfem.com)

süti beállítások módosítása