Business & Café

3 Teljesen Lökött Találmány, Ami Dollármilliókat Hozott

10 máj 2015

Rengetegen gondolkozunk szinte mindennap, hogyan lehetne egy kalap pénzt csinálni? Elnézve ezeket a cuccokat, nem gondoljuk túl az egészet? 3 furcsa ötlet következik ami dollármilliomossá tette feltalálóját!

 pet-rock.jpg

1. Billy Bob protkó

billy_bob_teeth_the_original_novelty_teeth_australia_and_new_zealand.jpg

Jonah White 1994-ben kapott ihletet, miből fog rengeteg pénzt csinálni. Egy fogorvos hallgató haverja vagánykodott éppen egy undorító kamufogsorral, amit az iskolában készített. White pedig azonnal rábeszélte, hogy vágjanak bele egy közös üzletbe és terítsék együtt a gusztustalan műprotkókat. Az álredneck stílus egész jól hoz a konyhára, csak fogsorból 15 millió darabot adott el a cég 20 év alatt, ami 20 dollárjával számolva nem rossz pénz. Természetesen a termékpaletta sokkal szélesebb, nagyjából 250 vicces hülyeség képezi a teljes kínálatot. Mr. White pedig végül a világot is meghódította, emlékeztek még Austin Powersre? Nos a fogsor a BillyBob franchise remeke, mindennel együtt White 7 millió dollárt keresett rajta 2000-ben.  

2. Pet Rock

z0001622.jpg

Tisztelegve Gary Dahl marketingzseni emlékének, aki idén márciusban hunyt el, említjük listánk következő tételét a háziállat követ. A Pet Rock egy elég egyszerű koncepció volt. Fogsz egy nagyjából tojás alakú követ, beteszed egy kisállatok szállítására szolgáló kartondobozba némi szalma ágyra, mellé egy nyomtatott füzetet az új kedvenc tartásáról és neveléséről, és máris kész is a termék, el lehet passzolni 3 dollár 95 centért. És volt aki ezt megvette? Tettem fel magamnak én is a kérdést. Nos voltak, nem is kevesen, a Pet Rock óriási őrület volt a '70-es években, több mint 5 millió darabot adtak el belőle, ez mai értéken számolva nagyjából 56 millió dollárnak felel meg.

3. Beanie Babies

image_1.jpg

Ha Ty Warner elmesélte volna valakinek, hogy mire készül (arra, hogy babbal töltött plüssállatkákkal kereskedve hülyére keresi magát) biztos kiröhögik. És nem lett volna kedvük röhögni mostanában, amikor a TY Inc. tulajdonosával előfordult, hogy 700 millió dollárt keresett az állatkákon. Azóta a cég már nem foglalkozik Beainie Babies játékok gyártásával, Warner inkább hotelekbe, golfpályákba és svájci offshore bankszámlákba menekítette az összekuporgatott garasokat (2013-ban Illinois állam kormánya példás 53 millió dolláros büntetéssel sújtotta Warrent különböző adózási furfangok miatt). Mindenesetre a babzsákállatkák elég jó ötletnek bizonyultak. 

moremoremore.png

facebook_icon02.pngBusiness & Café - a Facebookon is. Köszönjük kedvelésed!

 

 (Képforrások: Business Insider, USA Daily, Facts of the Day) 

 

süti beállítások módosítása