Business & Café

5 inspiráló életút, válassz te is példaképet!

23 sze 2016

Amikor az ember a céljain gondolkodik, kell, hogy legyenek előtte példamutató egyéniségek. Legyen ma tanítómesterünk többek között Gerendai Károly, Kapás Boglárka, Kulcsár Edina, Szabó Péter, és Zwack Sándor! tumblr_mcgtn2vjkc1rv9e9qo1_500.jpg

Amikor elkezdtem megírni ezt a cikket végiggondoltam, hogy mit is mondhatnék a példaképekről, a követendő életutakról, a mindenki által vágyott sikersztorikról. Arra jutottam, hogy semmi szükség elméletekre, XX. századi, külföldi példákra. Csak az idei évben 5 kiemelkedően sikeres emberrel volt szerencsénk interjút készíteni, inspirálódjunk az ő példáikon keresztül. Kezdjünk is neki!

1. Gerendai Károly, és a szupercsapat

13906885_1001292869988852_3098914606399645251_n.jpg

Gerendai Károllyal augusztusban találkoztunk, és a Szigeten beszélgettünk arról, hogy hogyan lehet ilyen sok és munkaigényes vállalkozást vinni egyszerre. Fesztiválok, éttermek, szórakozóhelyek. 

A siker egyik fontos titka, hogy csapatra van szükség!

Ezért aztán a legfontosabb kérdés, hogy ha több dologgal is akarsz foglalkozni, akkor megtalálod-e hozzá azt a csapatot, akikkel együtt tudsz dolgozni.

Persze ahhoz, hogy fel tudd építeni a saját szupercsapatod kell majd egy misszió is. Mégpedig nem is akármilyen!

Az elmúlt évtizedekben (lassan 25 éve, hogy különböző vállalkozásokkal foglalkozom) több olyan kulcsszereplő is van a vállalkozásaimban akik segítettek annak a felépítésében. Van néhány olyan barátom, kollégám, akikről tudom, hogy ha megszorulok valamilyen területen akkor bátran fordulhatok hozzájuk, ők pedig kinevelnek maguk alá embereket, akik át tudják venni ezeket a feladatokat.

2. Zwack Sándor, és a hagyományok

_mg_3933.png

Zwack Sándorral készült interjúnkból megtanulhattuk, mennyire fontos a hagyományok tisztelete, de ezzel együtt egy működő rendszer megújításának képessége is. A folyamatos innováció.

Úgy érzem, hogy amit megtanulhattam az őseimtől, az a hit, hogy ha teszünk a céljainkért, akkor bármit el tudunk érni. Én hiszek abban, hogy a munka és a kitartás meghozza a gyümölcsét és a gyerekeimet is erre nevelem.

Kitartás, hagyományok és persze titkok is! A legnagyobb titok azóta is a család kezében van - pedig egy nemzetközi márkáról van szó.

Az „Unicum szívének” nevezett titkos gyógynövény-mixet külföldön állítjuk össze és azt csak a család tagjai ismerik.

3. Kulcsár Edina, és a tudatosság

img_7613.JPG

Európa legszebb nője, sikeres üzletasszony, mentor. Az Education Kulcsár megálmodója és felépítője sem a véletlennek köszönheti a sikerét!

Ahhoz, hogy a szerencse ránk találjon, minden lehetőséget meg kell ragadni. Mindenhová el kell menni, mindenhol meg kell jelenni.

Otthon ülni mindig kényelmesebb, de ha otthon maradsz, lehet, hogy éppen azzal mulasztod el a legnagyobb szerencsédet!

Megtanulhattuk tőle, hogy ha el akarod érni az álmaid, akkor tenned kell érte. Végül is mit veszíthetsz? 

4. Kapás Boglárka, és a kitartás

12670711_1057791730943904_4101214051639558054_n.jpg

Kapás Boglárka Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes sportolótól sokat tanultunk arról, hogy kitartás nélkül nem érhetünk el komoly eredményeket. Rió után azt kell mondanunk: igaza van!

Azt tanácsolnám a sikerre vágyó fiataloknak, hogy legyenek nagyon kitartóak, sose adják fel az álmaikat, viszont azt is tudniuk kell, hogy áldozatok nélkül nem lesz siker, mindenért meg kell küzdeni.

Harcra fel, a céljaid csak rád várnak!

5. Szabó Péter, és a pozitív szemlélet ereje

maxresdefault_6.jpg

Szabó Péter az ország legnépszerűbb motivációs trénere, számos nagy sikerű könyv szerzője. Sok tízezer embert motivál minden nap a gondolataival.

Szeretnék egy olyan országban élni, ahol az emberek pozitívak, optimisták, jól érzik magukat a saját bőrükben, szeretik, támogatják egymást, vannak álmaik, céljaik és napról napra haladnak azok megvalósítása felé.

Nem csak az anyagiak számítanak, olyan célokat jelölj ki magadnak amik boldoggá is tesznek, nem csak sikeressé! 

Kövess minket a közösségi médiában is!

ending_fb_2.png

ending_insta_2.png

ending_yt_2.png

süti beállítások módosítása